Home   Over Verspeek   Vacature
Onderhoud/ Service monteur Elektro monteur Installatie monteur (Duurzame) Adviseur
  Verspeek's Magazine   Blog/Nieuws   Contact
  • PV-installatie (zonnepanelen)
  • Hybride (warmtepomp)
  • All electric (warmtepomp)
  • Verkoeling (airconditioning)
  • Warmte (airconditioning)
  • Warmte (cv-ketel)
  • Autolader (opladen)
  • Accu (opslag)
  • Service en Onderhoud
  • Loodgieterswerken
    • Rondpompsystemen

All-electric (warmtepomp)

Een all-electric warmtepomp kan een geschikte oplossing voor woonhuizen van bouwjaar na 2000 zijn. Deze huizen zijn namelijk goed geïsoleerd, hebben een lage warmte behoefte en (meestal) voorzien van vloerverwarming. Allemaal zaken waar en all-electric warmtepomp blij van wordt.

Je woonhuis wordt hierbij volledig verwarmt met een warmtepomp en deze verzorgd ook het warmwater. Hierdoor kan de gasmeter verwijderd worden, en ben je klaar voor de toekomst.

Wij zijn gespecialiseerd in de lucht/ water warmtepompen. Deze hebben een buiten-unit en binnen een boiler (voor het opslaan van het warmwater). En als je ook zonnepanelen (pv-installatie) laat plaatsen, dan wek je de energie die je nodig hebt, ook nog eens zelf op… Das pas echt lekker duurzaam!


Is elk woonhuis geschikt voor een hybride warmtepomp?
Nee, er zijn maar een klein aantal bestaande woonhuizen geschikt voor een (all-electric) warmtepomp. Er zijn drie belangrijke factoren. De eerste is een goed geïsoleerd woonhuis. Tweede is een gasverbruik tussen de 1500 en 5000 m3 per jaar. Derde is overal laag temperatuur verwarming, oftewel vloerverwarming in de belangrijkste ruimtes.

Wat bespaar ik met een all-electric warmtepomp?
Dat is erg lastig aan te geven, en heel erg afhankelijk van bijvoorbeeld: isolatie, woonoppervlak, de vloerverwarming en het gekozen systeem. Terugverdien tijd ligt bij e meeste woonhuizen op dit moment tussen de 4 en 8 jaar.

Krijg ik subsidie op een all-electric warmtepomp?
Vanuit de Rijks Overheid krijg je een vast bedrag tussen de € 2200.00 of € 4200.00. En soms is er een extra ondersteuning vanuit de gemeente mogelijk.

Kan mijn gasmeter worden verwijderen, na plaatsen van een all-electric warmtepomp?
Voor het verwarmen van het woonhuis en het maken van warmwater heb je geen gas meer nodig, dus zou de gasmeter verwijderd kunnen worden. Maar kook je nog op gas, of heb je een gas openhaard, dan zal de gasmeter behouden moeten blijven.

Hoe kan ik subsidie aanvragen?
Dit doen wij normaliter voor jou! Als je het toch liever zelf wil doen, kijk dan eens op onze pagina Hendige zaken. Daar hebben we diverse linkjes voor je staan, die je direct doorverwijzen naar juiste sites om de subsidie aan te vragen!

Hoeveel stroom verbruikt een all-electric warmtepomp?
Dit is enorm lastig om aan te geven. Dit ligt aan heel veel factoren: het woonhuis, het afgifte systeem, het gebruik, de instellingen en het weer. Maar ervaring leert ons dat het verbruik gemiddeld tussen de 3000 en 6000 kWh per jaar is.

Maakt een buiten unit veel herrie?
Een buiten unit van een all-electric warmtepomp maar inderdaad geluid. Wel zijn deze de laatste jaren een stuk stiller geworden. Maar dan is het nog belangrijk om goed naar de positie van deze buiten unit te kijken. Ben je benieuwd naar het geluid? Kom hem dan eens bij ons op de zaak beluisteren, wij hebben hier een werkende installatie staan… De koffie staat voor je klaar!

Als we een all-electric warmtepomp bestellen, wanneer zouden jullie hem kunnen plaatsen?
De levertijden zijn op dit moment extreem veel langer dan we gewend zijn. Dit heeft twee oorzaken, de enorme vraag naar all-electric warmtepompen en het welbekende “chips” tekort :-) Hierdoor is een plaatsingsdatum helaas niet aan te geven. Maar houd rekening met 4 tot 12 maanden op dit moment!

Is er volgend jaar nog wel subsidie beschikbaar?
Met Prinsjesdag werd bekend gemaakt dat 288 miljoen euro ingezet gaat worden voor de stimulering van all-electric warmtepompen. De komende drie jaar (2022-2024) wordt het budget voor de ‘investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE) verhoogd met 282 miljoen euro. Hierdoor is de subsidie tot 2025 gegarandeerd volgens het kabinet!

Kan ik ook koelen met een warmtepomp?
Koelen met een warmtepomp is niet direct het advies! Dit omdat het behoorlijk veel energie kost, het erg traag is, al het leidingwerk moet heel goed geïsoleerd worden, je krijgt een steen koude vloer, en de luchtvochtigheid (zweet gevoel) wordt een stuk hoger. Een “simpele” airco op de bovenste beverdieping is vele malen effectiever.

Hoe kan ik mijn gasmeter laten afsluiten?
Als je helemaal geen gas meer gebruikt, is het verstandig om de gasmeter te laten verwijderen. Dit scheelt weer jaarlijks de vast recht kosten. Het laten afsluiten en verwijderen van de gasmeter kun je zelf regelen via: www.mijnaansluiting.nl/aanvraagproces

 

Waar kunnen we je mee helpen?

 
Over Verspeek Nieuws / Blogs Social Media
Airconditioning Hendige zaken Vacature
Verwarming Onze fans  Cycling team
Service en Onderhoud

Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Installatiebedrijf Verspeek BV

P: Dorpsstraat 96, 5556 VL Valkenswaard
T: 040 – 20 68 910
WhatsApp met ons vaste nummer!
E: info@installatiebedrijfverspeek.nl
K.v.K. 61953253

Privacy Policy
Disclaimer

© 2021 Installatiebedrijf Verspeek RCWebdesign